om vänskapsband

filosofi / Permalink / 1
De kommer finnas stunder i livet man känner att man blir tagen för givet, att man inte räcker till eller att man blir helt överkörd i både ord och handlingar av någon nära. De är dessa stunder man önskar att det man talade om för denna absolut inte är illa menat, utan att man talar om hur man känner för att man vill ha en förändring mot de bättre. "Alla vill ha förändring, men man är rädd att de är bättre som det redan är." 
Jag tycker att om man inte talar om för den andra om hur man känner, så kommer man bli uppäten inifrån och må dåligt över relationen och situationen. Att behöva genomlida dagar med ord, gester eller handlingar som någon annan gör som får en att vara ledsen. Man får aldrig glömma bort att varje person är unik och ingen är perfekt, men man ska kunna ta kritik utan att bli arg. Man ställer krav på varandra och berättar vad man tycker är dåligt för att man vill ha en förändring, aldrig för att göra den andra illa. Man gör något för att båda ska kunna vinna på det. 
Det är sorgligt när en människa reagerar med hårda ord tillbaka när man försöker förklara något man vill ha bättre, att vända på de så att de blir ens eget fel. Man tar upp det av en anledning och som närstående vill man bara dennes bästa, bådas bästa.
Jag tycker det är otroligt ledsamt med människor i ens omgivning, de som är nära en inte förstår att man faktiskt vill väl genom att ta upp saker som har hänt och vilja ha en förändring, bara för att de som komma skall inte ska bli lika ledsamt eller lidande. Jag tycker bara det tyder på att man vill ha ett skarpare vänskapsband, att de inte handlar om att göra illa eller kränka. Det handlar om att göra om, göra rätt. Man är två som ska hålla i ändarna på snöret, de är två som ska hålla ansiktet över vattenytan. 
Man måste förstå att det är okej att ge kritik, det är okej att säga som man tycker så länge det handlar om att man själv inte trivs i situationen. Det handlar om att kommunicera, vara öppen för förändring mot de bättre och våga se ur fler perspektiv än sitt eget. 

(avtryck av mina tankar denna kväll. de finns verkligen folk till allt..) 
#1 - - När och kär.:

Amanda, du är klokare än de här människorna någonsin kommer att förstå. Att de väljer att ge sig på en tonårstjej säger mer om deras svaghet och hur otroligt rädda de är!
Det är så synd att de inte förstår bättre än så här.
Du är värd kärlek och respekt och det vet du var du hittar. Inte hos dessa människor.

Till top